Ändrade planer!

Jag skulle dubbelkolla mina flyg för ungefär två timmar sedan för att se så att inga tider hade ändrats och självklart så var mitt sista flyg inställt. Jag fick panik och ringde Caroline som sa att jag skulle ringa Doug så han kunde boka om min resa. Nu ska jag istället för att flyga till Manchester från London stanna kvar i London och åka direkt där i från till Göteborg. Det är skönt att slippa ett extra byte, men nu ska jag vänta i London i 9 timmar. Jag och mamma har letat upp olika spaställen på flygplatsen så jag får sysselsätta mig med massage och manikyr under tiden jag väntar. Jag funderar till och med på att ta in på hotellet på flygplatsen några timmar så jag kan sova. En annan idé är att ta taxi in till London och hänga där ett tag, haha. Jag får se vad jag gör, men jag har ju i alla fall tid för att blogga när jag väntar! :) Nu ska jag njuta av den sista timmen med barnen innan jag åker hem! KRAM
 

6 timmar kvar...

... tills jag åker till flygplatsen. Jag har checkat in mina två första flyg härifrån så det ska gå snabbt och smidigt på flygplatsen. Just nu gör jag mig i ordning så jag kan lägga ner det sista i väskan. Sen ska jag bara städa lite efter mig så är jag helt redo för att åka hem. Ska försöka lägga upp en bild till innan jag åker! KRAM

Sista dagen i USA

Imorgon åker jag hem till Sverige. Tiden har gått både fort och långsamt. Fort när jag har räknat ner till den 30 juli och försökt planera in allt som jag har velat göra, men otroligt långsamt när jag har saknat alla där hemma. Jag har haft det helt underbart och den här familjen är så snäll, jag kommer sakna dem väldigt mycket. Elias har sagt att han älskar mig och Isabel började gråta idag för hon ville inte att jag skulle åka hem, blir man inte alldeles lycklig när man hör det? Jag får absolut se till att komma tillbaka till dem någongång!
 
Under mina sex veckor här i Virginia har jag hunnit med gaaalet mycket shopping, ätit god mat, träffat trevliga människor, badat massor och njutit av värmen. På mina utflykter till DC har jag sett Vita Huset, Lincoln monumentet, U.S Capitol, Washington monumentet, minnesplatser för Andra Världskriget, Vietnamkriget och Koreakriget och många fina museum. Washington DC är en väldigt fin stad med många häftiga sevärdheter. Själva DC är inte så stort och det är inte jättemånga som bor där, det är mer en arbetsplats och människorna bor runt om huvudstaden precis som jag har gjort, men det är en av de finaste städerna jag har varit i och alla människor är så trevliga! Om man vill åka till USA och har tid över efter att ha varit i New York eller Los Angeles eller vart man nu åker så tycker jag att man ska passa på att åka hit också. Speciellt om man ska till New York. Jag tog tåg därifrån och det var supersmidigt! Jag har fått frågan om vilket ställe jag gillar mest (New York eller Virginia) flera gånger och det är faktiskt svårt att svara på. Jag skulle absolut inte vilja bo på Manhattan. Det låter säkert konstigt för många men jag skulle inte klara av stressen och lukten. Lukten av avgas fick mig att må lite små illa under hela tiden vi var där. Dock är New York den absolut häftigaste staden jag har besökt och jag vill absolut åka dit igen! Men inte bo där. Här i Virginia skulle jag kunna tänka mig att bo och då menar jag HÄR i Virginia, inte längre söder ut, där har man väldigt konstiga värderingar om saker och ting. Shoppingen är minst lika bra här som i New York och även om det händer mycket här med så är det enkelt att hitta en lugn plats där man kan koppla av. Men New York är New York, det finns något lite magiskt över den staden, så jag vet inte riktigt vad jag ska välja. New York för kort semester och Washington för längre semester kanske. 
 
När jag kommer hem ska jag försöka hinna med en svensk sommar på tre veckor. Jag har beställt grillat kött med massvis av sås på onsdag kväll. Om vädret är bra vill jag gärna sitta ute på våran altan och njuta av att behöva ha en tjocktröja på mig på kvällen. Jag har saknat att sitta och äta middag med min familj och skratta åt Novas kommentarer och smarta idéer och Floras mer dumma kommerntarer och inte lika smarta idéer. På fredag ska jag åka ut till pappa på Tjörn med August och Flora och då vill jag ha kamben och grillad kyckling från Ica! Jag hoppas att du ser det här pappa! Där vill jag sitta på vår balkong och prata om framtidsplaner som vi av någon anledning alltid gör :) Sen vill jag ta ett kvällsdopp i Kårevik. 
 
Idag har jag och barnen varit hemma. Jag har packat det sista och märkt min väska med namn och address. På kvällen åkte vi till ett "Diner" och jag är så besviken över att jag redan hade packat ner kameran! Det ser precis ut som på film med Jukebox och bås med soffor och bord. Jag åt en jättegod köttbit med potatismos och till efterrätt delade vi på två olika chokladdesserter. Tack gode Gud för choklad! Vi rullade nästan hem så mätta som vi var. Det var en absolut perfekt avslutning på mina sex veckor här i USA! 
 
Jag ska försöka blogga lite imorgon innan jag åker, annars har jag sex timmar på mig på flygplatsen i Manchester innan jag ska flyga till Göteborg... Jag hoppas att allt är bra med er där hemma, vi ses snaaart!! PUSS
 
 

Körsbär


National Dance Day och fotboll

Igår var det National Dance Day här i USA. Jag försökte leta om det fanns något att hitta på men allt roligt hände i Hollywood. Istället fick vi spendera dagen vid poolen och på kvällen gick Isabel, Doug och jag på fotboll. Det var ingen stor match och laget som vi hejade på förlorade men det var roligt ändå! Isabel lånade min kamera lite och tog fina bilder, hon kommer nog bli riktig fotograf när hon blir stor :) 
 
Isabels bilder!
 
Isabel och jag!
 

 
 
 

Om lite allt möjligt

Idag har varit en bra dag. Jag var hemma med barnen på förmiddagen och sen åkte vi till poolen med Caroline. Det har inte varit så varmt de senaste dagarna vilket har varit väldigt skönt! Man har kunnat gå ut utan att börja svettas och få ont i huvudet. Vid poolen lyckades jag dyka från trampolinen (första gången som jag har dykt från något högre än en poolkant, jag är höjdrädd och allmänt rädd för allting...) så jag är väldigt stolt! Barnen har blivit så duktiga på att simma och göra konster i vattnet. Isabel är bara fem år och simmar utan armpuffar (inte låångt, men alldeles lagom!) och Elias hoppar och dyker som en fisk! 
 
Jag börjar få resfeber. Inte för att det ska bli så otroligt spännande att komma hem, det ska mest bli otroligt skönt eftersom jag saknar allt och alla väldigt mycket, men jag är så nervös inför flygresan. Jag läser för mycket nyheter om olika olyckor. Flygkraschen i San Fransisco, ett flygplan som börjat brinna på Londons flygplats där jag ska mellanlanda och nu tågolyckan i Spanien... Jag vet att jag inte ska oroa mig men jag kan inte låta bli! Jag hoppas att allt kommer gå bra och att jag kommer fram som jag ska på onsdag kväll svensk tid. 
 
Idag är det den 26 Juli vilket betyder att August och jag har varit tillsammans i 20 månader, det är lång tid! Jag saknar honom väldigt mycket. Han tog körkort igår! Jag är väldigt stolt över honom eftersom jag själv tycker att det där med att köra bil är väldigt svårt... Alla andra tycker att det är superenkelt men jag kan verkligen inte få till det, fråga mamma! Jag blandar ihop gas och broms vilket kan orsaka problem när man kör på en väg....... I alla fall, grattis till August! Jag väntar mig att han ska komma och hämta mig varje morgon och köra mig till skolan, men jag är rädd för att få en bensinräkning en gång i veckan då... hehe :)
 
Imorgon är både Doug och Caroline lediga så vi kommer antaglien vara vid poolen väldigt länge. Caroline skulle även ta med mig för att köpa lite praktiska saker som är billigare här än hemma, rakblad till exempel. 
 
Om fyra dagar får jag träffa min sötnos!! 

Turbo och tjejmys!

Idag har vi varit på bio igen. Den här gången såg vi Turbo som handlar om en snigel som får superkrafter så han blir jättesnabb, den var faktsikt mycket bättre än vad jag hade väntat mig. Nu har Elias åkt till fotbollsträningen så nu är det bara jag och Isabel hemma. Vi ska laga lite mat och sen mysa framför en film. Imorgon ska vi bara vara hemma och på fredag ska vi till poolen med Caroline. Hoppas ni har det bra där hemma! KRAM 
 
 

SHOPPINGBILDBOMB

 
Här är alltså en stor del av allt som jag har köpt här i USA. Allt är inte med, jag har lite kläder som ligger i tvätten och en del presenter som är hemliga. Om ni vill se närmare på allt kan ni klicka på de små bilderna och läsa texten till bilden :) 
 
1.2.3.4.
5.6.7.8.
9.10.11.12.
 
1. En resväska från Pink som mamma köpte i New York.
2. Lite blandade småsaker. Två par solglasögon, båda från Urban Outfitter och 10 dollar styck. Ett av två par sandaler som jag köpte på Pacsun. Mobilskal och "donut" också från Pacsun. Bok med citat från Abraham Lincoln köpte jag vid Lincoln Memorial. Ellen DeGeneres nya bok och sist men inte minst ett Hungergames spel!
3. Två bikinis från Victoria's Secret.
4. Blandade kläder som jag har köpt till mig själv. Två par yogapants från Pink. En hoodie från A&F outlet. En grå t-shirt från A&F outlet. Ett linne från en jättefin affär i New York som jag har glömt namnet på. Marinblå blus från A&F oulet. Jeans linne från American Apparel. Ljusblå skjorta från A&F. Grå långärmad från H&M.
5. Blandade presenter till Flora och tröjor till Julia och Nova. Allt från A&F eller Hollister.
6. Nästan alla kläder jag har köpt till mig själv på Urban Outfitter. 
7. Mjukisbyxor från A&F till mamma och en ögonskugga från Bare Minerals, också till mamma.
8. Startkit från Bare Minerals till mormor, jag köpte även ett likadant till mig i New York. Rengöring och fukt till mig själv, också från Bare Minerals.
9. Bodylotions och bodymists från VS. Några av dem är till mig men de flesta är presenter!
10. Pikéer och Hoodie från Hollister till Martin. (Jag har inte varit så generös att jag har köpt så fina presenter åt mamma och Martin, det är de som har betalat!)
11. Fem t-shirtar till August från Urban Outfitter och Pacsun. 
12. Underkläder från VS och Pink. 

...


Old Town

I lördags var jag i Old Town i Alexandria som var en jätte mysig blandning av Haga i Göteborg och Skagen i Danmark. Det fanns massa små söta butiker med allt från kläder till vin. I en affär fanns det gamla cocktailglas från 1920-talet, så fint men så dyrt. Jag hittade lite presenter som jag ska ta med hem. Här kommer lite bilder från min dag i Gamla Stan :)

Porträtt från lägret

 
 

Nu får det vara nog med shopping!

Idag har jag varit på Tyson's igen. Jag fick köpt lite kläder åt mig själv och lite presenter och så till andra. Nu är jag äntligen klar med all shopping! Även om det är väldigt kul att shoppa så är jag glad att jag kan åka till poolen med familjen och njuta av solen den sista veckan istället för att handla hela dagarna. När jag kom hem hade jag och barnen lite mys framför tv:n och sen skulle jag lägga dem för deras föräldrar jobbade sent båda två. Nu sover dem gott i mamma och pappas säng och jag sitter och kollar på intervjuer från Comic Con i San Diego. Nästa vecka kommer vara en vanlig vecka. Vi har inte så mycket mer planerat än att Caroline ska jobba mycket så jag ska vara med barnen hela kvällarna men det är bara mysigt :) Ha det så bra där hemma, vi ses om nio dagar!!!

Fotodag på High School

Idag har jag varit på fotoworkshop på Episcopal High School. Det var ett läger för ungdomar som varade i en vecka egentligen men jag vara med och hälsade på idag. Vi började dagen med att åka skolbuss(!!!) in till Washington DC för att kolla på The Newseum som är ett museum som har massa olika utställningar om historiens journalistik och liknande. Det fanns massa häftiga saker men vi kollade mest på en utställning som handlade om JFK och hans liv. Väldigt intressant att se hur media fungerar kring en så välkänd person som presidenten av USA. Efter museumet åkte vi tillbaka till skolan för att fotografera lite porträtt. Jag tog bilder på en kille som heter Max och jag ska lägga upp bilderna så fort jag har redigerat dem! Han tog även bilder på mig så jag fick en stor utsrift med mig hem som jag antagligen får ge till mamma eller pappa, jag är inte så sugen på att hänga upp en enorm bild på mig själv i mitt sovrum... Jag ska även få mina bilder på utskrift efter lägrets utställning har varit. Ledarna var två fotografer som båda är jätteduktiga. Den ena ska fotografera omslaget för ett kommande nummer av New York Times på söndag!!! Det känns som jag hittade mig några helt okej kontakter idag! Jag fick även tips på vart jag kan söka efter gymnasiet nästa år, dock bara utbildningar som varar i fyra år... Gå in på länkarna nedanför så kan ni läsa mer om lägret och även om skolan. Skolan är helt otrolig. Det går färre elever där än på min skola och bara deras "Art Center" är större en hela min skola. Lärarna kan få bo på skolan med sina familjer, och då menar jag inte i en liten lägenhet i samma byggnad som alla andra utan i egna hus med trädgårdar. Dessutom behöver de inte betala för att bo där, det står skolan för, och skolans vaktmästare hjälper dem med trädgårdsarbete och liknande, allt för att en person i familjen jobbar på skolan! Vad sägs Martin, ska du söka jobb som golflärare där istället? Kolla länkarna! 
 
 http://www.episcopalhighschool.org/about_ehs/summer_programs/documentary_photography/index.aspx
 
http://www.episcopalhighschool.org/about_ehs/welcome_to_episcopal_high_school/index.aspx
 

Jennifer Lawrence

 

Let's go be psychos together

Jag såg min nya favortifilm igår! Jag har sett den en gång innan men igår blev den ännu bättre. The Perks of being a Wallflower. Har ni inte sett den, se den! 
 
Nu ligger jag i min säng och fixar en liten portfolio inför morgondagens fotoworkshop. Det ska bli spännande att träffa folk som faktiskt jobbar som fotografer och som vet vad man behöver tänka på för att lyckas. Jag ska visa lite egna bilder för att kanske få lite tips och sen hoppas jag på att få lära mig lite nytt. 
 

 
 
 
 

Min nya hobby


Bara 2 veckor kvar

Om två veckor har jag kommit hem till Sverige! Även om jag saknar alla där hemma så känns det lite tråkigt att jag ska åka härifrån. Fast jag får åka tillbaka någon annan gång helt enkelt! Jag vill ju hem och hinna njuta av den korta svenska sommaren innan den tar slut. Under de kommande två veckorna ska jag försöka shoppa lite mer, jag vet att det låter dumt men det finns fortfarande några saker som jag behöver köpa, som är billigare här än hemma. Jag ska försöka åka in till Vita Huset igen eftersom jag bara såg baksidan sist jag var där! Sen vill jag njuta mer av värmen, ligga vid poolen och sola. Igår var det 39 grader! Om man inte är vid poolen får man hålla sig inomhus annars blir man alldeles genomsvettig. På fredag ska jag på en fotoworkshop på skolan där vi brukar bada, det ska bli så spännande!! Ska se om jag kan få tips på skolor i USA som jag kan söka till efter gymnasiet. Jag ska se om det finns möjlighet att fira National Dance Day 27/7, jag har ju bara sett det på tv annars! Annars har jag gjort det mesta som jag ville få gjort! 
 
 
Saknar svensk sommar på Gaddis med de här knäppisarna!

Georgetown

Jag insåg nu att jag inte har lagt upp några bilder från när jag var i Georgetown, så jag får väl göra det nu! Jättemysigt ställe!
 

Blandade bilder från Falls Church

Bokaffären dit vi brukar gå och läsa.
Skolan där vi badar.
Glassbilen!
Cheryl Drive är gatan jag bor på.
Huset.
 
Poolen

Five Guys

Eftersom jag är i USA måste jag ju passa på att äta mycket hamburgare och bästa stället jag har ätit på är Five Guys. De har bara tre olika "basburgare" men du får välja exakt vad du vill ha på. Det är såå gott, och deras pommes är underbara! Om ni åker till USA någon gång, gå dit! 
 

Sightseeing in DC part 3

 
 

Sightseeing in DC part 2

 Idag har jag haft fullt upp hela dagen! Vid tolv åkte jag in till DC med tunnelbanan, det gick väldigt smidigt. Jag gick av vid något som kallas Washington Mall som är som en samlingsplats för massa sevärdheter och museum. Jag gick runt och kollade på lite olika museum som National Museum of the American Indian och National Gallery of Art. Jag gick även förbi the U.S Capitol som är en otroligt häftig byggnad. 
 
Efter fem timmar inne i Washington blev jag upphämtad av Doug vid tunnelbanan och då körde han mig till Tyson's corner, mitt absoluta favoritvaruhus! Jag fick köpt lite grejer till mig och presenter till andra. Efter jag kände mig nöjd med shoppingen så skämde jag bort mig själv med en timmes massage. Helt okej dag! 

De tre musketörerna

Jag saknar er!
 

Åskväder mitt i natten

Jag har sovit ganska dåligt de senaste nätterna och inatt är inget undantag! Jag vaknade för en timme sen av att det började åska och regna rejält, inte mitt favoritväder direkt... Nu är klockan 3 på natten och jag borde sova, men det kommer nog ta en liten stund till för fega mig! Ni får en liten bild från igår, jag bakade chokladmuffins! :)


Despicable Me 2

Igår var vi och såg Despicable Me 2 på bio. Den var så bra! Alla borde se den, speciellt om man gillar första filmen! Efter bion gick vi runt på Tyson's corner, ett shopping ställe ganska nära där vi bor! Barnen fick kolla i Disney Store och sitta och läsa i en bokaffär.

Idag har vi varit hemma och lekt! Så fort Caroline kommer hem ska vi kolla på dagens avsnitt av Allsång på Skansen :)


Sightseeing in DC

 

Abraham Lincoln!


Lördags shopping

Idag har jag shoppat ännu mer men jag lyckades faktiskt hålla fingrarna i styr och köpte bara sånt jag behövde! Efter det skämde jag bort mig själv med lite manikyr och pedikyr och sedan frozen yogurt från pinkberry! Livet är rätt så bra ändå!


Happy Independence Day

Idag har jag firat 4th of July i USA för första gången. På dagen var vi vid poolen för att njuta av värmen och på kvällen åkte vi hem till några vänner till familjen. Vi grillade och umgicks och sent på kvällen kollade vi på fyrverkerier. Jättefint, men alldeles för långt. Eftersom jag är väldigt rädd för höga ljud och så tyckte jag att 30 minuter med fyrverkierier på ganska nära håll blev lite för mycket, men fint var det! Jag tog lite bilder och filmade lite, får se om filmerna kommer upp här! 
 
Det var kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig att det skulle vara på nationaldagen här men vi hade det väldigt trevligt och det var en härlig upplevelse :) 
 
 
 

Skillnader mellan USA och Sverige

Just nu sitter jag på min säng och lyssnar på Mumford and Sons och Ben Howard, har saknat min musik! Jag har lagt alla nya kläder i garderoben och faktiskt börjat få ganska bra ordning här. Dock är det inte som hemma. Även om USA är ganska likt Sverige på många sätt finns det sånna där små saker som jag tänker på när jag är här. Jag tänkte skriva lite om dessa saker för er som är intresserade (det kan nog bli ett långt inlägg), hoppas ni orkar läsa!
 
Maten, jag måste börja med maten. Vi är så bortskämda i Sverige med vårat fantastiska utbud på matvaror. Här finns det ingen matlagningsgrädde eller crème fraiche. Jag frågade Caroline vad man använda istället men hon kunde inte komma på något. Ingen grädde i maten? Nu låter jag tjock, men hur ska man göra alla goda såser som vi äter hemma utan grädde? Nix, det skulle jag inte klara mig utan. Sen som göteborgare är jag väldigt bortskämd med färsk fisk och färska räkor, det är inte alls lika självklart här. Deras mjölkprodukter har i och för sig längre hållbarhetstid här men då kan man ju undra vad de slänger i dem för att det ska fungera... Svensk ost är mycket godare. Godiset ska jag inte ens nämna. Glassen. I alla mataffärer i Sverige kan man köpa en glass som man kan äta direkt efteråt och glassboxen står alltid ganska nära kassan, eller hur? Inte här. Jag och barnen skulle gå till en mataffär för att köpa glass men när vi frågar personalen är den enda glassen du kan köpa en låda med glass eller ett sexpack eller större med pin/strutglassar. Om man vill ha en glass direkt då, bara en, inte sex? Nepp, då får man leta någon annanstans. 
 
Vattnet, som alltid när man är utomlands bör man inte dricka kranvattnet här. De som bor här kan dricka det och det är inte farligt på något sätt, men det är ju inte gott. Det smakar klor. Det luktar till och med klor. Jag, barnen och Caroline dricker vattnet från ismaskinen på frysen som har filtrerats så det är rent, men det är fortfarande inte lika gott som hemma! Det jobbigaste är när jag ska borsta tänderna. Jag vill inte ens skölja munnen med vattnet, blä. 
 
Soppsortering, i Sveige har alla en papperskorg av något slag under diskhon, i alla fall alla jag känner. Många har idag en speciell för kompost också och en del sorterar allt väldigt noga. Här har man en papperskorg stående i köket, (dock mycket snyggare sådana än hemma) där man har två påsar att välja mellan när man slänger saker. En som är vanlig skräp, sånt som vi slänger i papperskorgen under diskhon, och en för sånt som vi brukar sortera undan. Så allt, papp, plast och pantburkar, går i samma påse. Vem sorterar det sen då?
 
Trafiken och vägarna, ja vart ska man börja. Jag kan väl börja med att säga att det bor mycket fler människor här och därför blir det mer trafik. Washington DC är i sig självt ganska litet, ungefär som Göteborg, och det är inte så många människor som bor där dock är det väldigt många som jobbar där och alla börjar och slutar jobba samtidigt, precis som hemma. Deras "vanliga vägar" är typ trefiliga åt båda hållen och deras motorvägar är fyr- eller femfiliga åt båda hållen men det kan ändå vara helt stopp. Jag ska sluta klaga när det går lite segt på motorvägen ut till pappa, det går inte att jämföra med det här! Sen har vi trafikljusen. Jag älskar dem. Istället för att det är rött och grönt så är det en röd hand när man inte får gå och en vit gubbe när man får gå. När man kan gå räknar trafikljuset även ner för dig så du ser hur lång tid du har på dig att gå. Barnen tycker att det är jättekul att räkna ner när vi går över vägen. Hemma tycker jag att det är svårt att höra det svaga ljudet från trafikljuset, så man chansar ofta och tror man har tid sen får man springa över ändå. 
 
Människorna, ännu ett plus med USA. Många männsikor är väldigt trevliga. I affärer hälsar alltid personalen och frågar om de kan hjälpa än, hemma tycker jag att det mest känns som att man är ivägen om man frågar något. Nu ska jag inte dra alla svenskar över en kant, men många är dåliga på att prata med främlingar i Sverige. Här letar man inte efter platsen längst ifrån närmsta person på bussen. När jag åkte tåg från New York till Washington DC pratade jag en del med den trevliga damen som satt bredvid mig på tåget, det har aldrig hänt mig i Sverige. Sen finns det självklart en del knäppa människor också men det finns det överallt. 
 
Skolbussar, också en grej som jag gillar med USA, inte bara för att de är fina utan också för att det betyder att skolan vill se till att barnen kommer till och från skolan utan problem. 

Förlåt för dålig uppdatering

Jag har inte varit så duktig på att blogga de senaste dagarna så jag ber om ursäkt! Jag ska bättra mig :) 
 
Idag regnar det till och från så vi ska hålla oss inne tycker barnen, jag är lite sugen på att gå till en sjö i närheten men vi får nog spara det till en soligare dag. I helgen var jag och shoppade på ett galet stort shoppingcenter. Jag hann bara gå på övervåningen så jag måste åka tillbaka och kolla på undervåningen någon gång också! Fick köpt en del kläder åt både mig och andra så jag är nöjd! 
Bikini från VS och underkläder från Pink
Vit tröja från Hollister till Julia, Rosa tröja från A&F till Nova och ett par jeansshorts från Hollister till Flora
Två klänningar och en blus åt mig själv från Urban Outfitters

Massvis av bilder från lördagen